sista dagen på detta 2011

jaa då var det dags, att spendera en sista dag i detta 2011 innan det blir ett nytt år och 2012 börjar avslöja sig.

jag har ju redan gett en hint om att årets kanske inte varit världens bästa år.
men samtidigt när jag ser mig runt så ser jag människor ikring mig som är starkare än någonsin och det gäller nog oss alla som haft något under 2011 som känts lite motigt. motgångar kanske förbereder oss för framgångar i framtiden? har varit mer än en i min närhet som fått uppleva smärta och sorg. men låt oss inte glömma alla dessa fina stunder vi haft under 2011. kan inte sluta tjata om hur vacker himlen varit i år. alla sommardagar, vår examen, alla kvällar man varit med någon man tyckte om, tekoppar, samtal, promenader, kramar som betytt något, lediga dagar och stunder av nya insikter. dom hade vi ju inte velat vara utan. så nog är det så att vi faktiskt haft en massa bra ut av detta 2011. och nu känns det onekligen som att det BARA KAN BLI BÄTTRE..

när det gäller det där med personlig utveckling så måste jag säga att jag känner mig lite mindre bitter, lite mer modig och lite bättre rustad för framtiden än tidigare. och det är faktiskt inte fel :D dessutom finns det inte ord nog att beskriva hur mycket jag tycker om mina vänner och det känns verkligen som att vi är närmare varandra nu än någonsin. tack för att ni gör mitt liv helt!


årets sista bild får bli en bild som firar kärlek för är det något värt att fira är det väl ändå det..




30 december



nya soffan på plats och även om den är liten jämfört med vad jag är van vid så funkar det finfint <3 idag har jag ännu en ledig dag. det har verkligen varit tomt med sms från buf i jul. fick ett idag men hann inte ens sträcka mig efter telefonen så var arbetspasset bort ;) någon var raskare än mig imorse, kors i taket! så jag ägnar dagen åt det vanliga, promenera i för mycket kläder med bra musik och sen ta en skön dusch och pyssla på iväntan på bättre tider. även om det är långtråkigt så jag blir galen ibland är detta verkligen vad jag behöver lite lugn och ro och massa sömn. vilket jag veerkligen fått i enorma överdoser under julen!

29 december

inleder det nya året med att ha allt på plats, åtminstone någorlunda på plats. soffa, tvbänken och det där. då får nästa år handla om att få allt annat på plats ;) så man blir klok och det. och jooo har förresten fått mig mitt första långvik! woho!

28 december

avslutar året med nya personliga rekord. har inte haft igång datorn sen sist jag bloggade. det ni! tro det eller ej men jag har inlett ett förhållande, men min iphone ;) det är bara vi två now a days. any how. vad kan vi mer säga som är positivt om 2011.



en ego grej är nog att jag äntligen hittat en frisyr att rocka.
och det är kanske inte så bara.

26 december



igår var det stora trängas-på-dansgolvs-dagen på olivers. sinnessjukt mycket folk. packat med packat folk helt enkelt. vi hade jättekul, framför allt innan. först middag hos mig som blev en mysig tillställning med de här två snygga tjejerna! sen drog vi till jens och där blev det reunion big time med alla gamla killkompisar, toppen!
idag är såklart inte riktigt lika rolig dag, men sånt får man ta!

25 december

laddar inför tjejkväll här på mulö! ska bli roligt! först blir det middag med två fina vänner sen blir det så småningom utgång på olivers, årets kanske bästa utekväll? men jag tror detta bara är första av många bra utekvällar nästa år ;) nu tagga ingång med lite partymusik och sen göra fördrinkar! vi hörs ;)


24 december



igår hade vi uppesittarkväll hemma hos föräldrarna, blev middag, på spåret och en film. men spelade vi sällskapsspel och åt av den nygjorda skinkan. kring halv två sa jag godnatt till mig själv hemma i knöppelåsen.
idag är det så julafton, även om jag inte riktigt fattat det än sjunker det sakta in.. kanske inte jättemycket snö och kanske är inte allt som det brukar vara riktigt men det betyder inte att det inte kommer bli en bra jul.

god jul mina älskade vänner!

23 december

drar vidare på temat bra saker med 2011..



2011 har faktiskt varit ett år med rekord mycket god matlagning.
finns så många middag jag aldrig kommer glömma som hände just i år. tapas middag när Åsa kom hem, middagar när vi grillat i Hagaviken, wokpannans återkomst ;) och så mycket andra bra middagar.
det är helt klart något positivt att minnas med 2011 och under detta fantastiska år kunde man få se spännande djur om man ätit gott, t.ex. älgar.

bra saker med 2011 hittills:
- himlens vackraste år
- examen
- förjäkla god mat

tänka sig..







2011 blev just faktiskt ett år att minnas av många anledningar, om inte annat för att det var året jag tog min examens och blev förskollärare och på sätt och vis vuxen på riktigt. har ägnat tiden från i maj när jag blev klar fram till nu med att sakna både universitetet och mina kompisar i skolan och lär gör det ett tag till. det var tider det kommer vi säga ;)

22 december


en underbar sommarkväll vid hertsöträsk kanske sommaren bästa dag

eftersom att jag bestämt mig att blicka framåt i livet så tänkte jag passa på att blicka tillbaks i bloggen nu här i slutet av året och bjuda på lite bilder från det gångna året. har varit en jävla skit år på så många sätt, men när man tittar tillbaks märker jag att det har varit ett helt underbart år också och det är det underbara i 2011 som ska få lysa lite extra starkt innan vi tar full kraft in i ett ännu bättre 2012.

är ni på? :)


himlen var vacker hela sommaren och rosa hela hösten, kring luleåkalaset var det magiskt

en sak är då säker, himlen här hemma har aldrig varit så vacker som under 2011.

.....



jag hade kunnat tänka mig att vara tillbaks


21 december



fick en julklapp i förväg idag. man är ju stor nog att få förmånen att välja sina egna julklappar..
den hänger i min garderob och den är såå fiin :D nöjd! tack mamma och pappa!

20 december

nu har jag fin besök här i lägenheten! mina gäster kom igår kväll och sover en natt till annan de dra iväg på nya äventyr. är tinus som är på besök för er som inte vet vem det är, tina och linus! ;) vi har haft en skoj dag. gått på stan, lunchat på mat&prat, handlat de sista julklapparna, sen middag här och avslutning på dagen blev myskväll hos emma och ante! :) tina har fixat mitt hår idag, ser crazy ut ;) I like it!



lilla jag ;)



och kvällens middag, saffransdoftande laxgryta med räkor och vitlöksaioli! mums!

18 december



jag och min fru bakade igår! saffransvaniljbullar och lussebullar! (eller heter det saffrans vanilj bullar? hehe) sen fikade vi (jag, åsa och lotta) dessa underbara skapelser! jättegott och ett helt perfekt lördagsnöje. idag har jag sovit till halv tolv och nu hoppar jag bara runt i myskläder och ett par hemmagjorda tjocksockar, vilket känns som en enorm lyx! jag är glad att det är kallt och att snön äntligen gjort comeback i vårt vinterland.

hoppas ni får en trevlig fjärde advent! pussss

17 december


igår firade jag och Emma helgens start med att laga god pasta sallad och skåla med lite vin!
sen lät vi kreativiteten flöda tillsammans med Mimi. jätte trevligt att träffas och få rensa huvudet lite med massa färger. vi hade trevligt och det blev en del vin, vilket känns idag är snabb som en snigel. men det är helt okej, för jag ska ha en slödag utan dess like idag. det var redan bestämt. tedrickande och städning står på schemat.

tänk att det redan är 17e, känns inte så när man tittar ut. jag bestämde mig tidigare att inte sätta upp granen. och det känns så skönt, har ju nog trist med att städa allt annat ;) kram på er!

15 december

idag fick världen prova på hur det är när elin fått för lite mat.
förlåt världen ;) och förlåt trottoarkanten på storhedens parkering.

för första gången trött innan midnatt. vad händer med mig?
jag som hade blivit en nattuggla.


14 december

idag var dagen då sista bonde söker fru avsnittet gick.
jag brinner lite för detta ämne och ägnar dagens blogginlägg åt detta.
vad tyckte jag då om bröllopet? de verkar lycka och glada. jag är en smula avis.
men det största intrycket var klänningen, smyckerna. tasteless om du frågar mig ;)
men lite gåshud fick jag och tåren var vääldigt väldigt nära, men ändå inte riktigt framme.


nå väl nu vet ni det.. och var det bara jag eller var det inte lite kul att linda grät så mycket, kanske hon blev ledsen när hennes favorit bonde gifte sig med någon annan? ;)

13 december



idag fick jag lust att göra något oväntat. gå på fullmoon party och hoppa i sanden till den här låten. jag kan bara inte rå för att älska det, låten alltså! men jag får nog vänta på olivers och juldagen med mina vänner! men det funkar det med ;) idag har jag köpt några fler julklappar och hoppat runt och hoppat i vattenpölarna på stan.



ett nytt liv?

var just ute på en lång promenad i snön. jag har gjort det till en vana. när jag känner mig rastlös eller när jag vanligtvis hade suttit ner i soffan och pratat om dagen och ätit kakor går jag nu ut i mina varma kläder och känner snön falla mot ansiktet. det är otroligt skönt, ångestdämpande och man känner sig så hel efteråt och under tiden.

just nu sitter jag i sovrummet och känner mig lugn och nöjd. det är lustigt hur något så enkelt kan göra så mycket. låter ju som om jag vore världens lataste människa förr och så är det väl inte. men att fånga snö med ansiktet det är något jag nästan hade glömt bort..


och jag märker knappt att det är mörkt för det syns så många ljusa snöflingor på himlen.

12 december

halvvägs till julafton då! konstig känsla men nu är iaf snön och kylan här. idag har vi minus 14 grader ute vilket känns helt absurt jämfört med den i övrigt varma vintern vi haft tidigare. jag börjar inte förrän 12.45 idag så jag har haft en bamse sovmorgon, vilket inte bara är positivt. mitt dygn vänds aldrig om efter helgerna.



en bild från förra året, det här ser jag fram emot. jag längtar.

11 december

livet tar en på massa lustiga vändningar. vilket kanske är tur det så man inte blir fartblind. idag har jag haft fint besök på mulögatan! therese och lisa, vi fikade och pratade massor. resten av dagen går i slöhetens tecken. ---------------------------------------------------------------------------------------- 21.53 resen av dagen har verkligen varit i slöhetens tecken. middag från mc donalds och tv och mer fika och läsk. man får ju nästan lite ångest. tur att det är jul snart och den nyttiga maten kommer fram. såg någon copysingers, kanske världens sämsta programidé, någon?

Det är himla vackert ute nu men vem vill gräva fram min bil? ;)


10 december

tvättar, tvättar och städar lite med havrekudden slängd över axeln. en bra start på en lördag som vittnar om hur bra fredagen var ;) igår var det födelsedagsfika hos min söta Sara! det var jättekul. har världen bästaste vänner! så är det bara..


så mycket bättre..



årets bästa promenad, om jag inte glömt att det varit bättre. gick ut och gick och fångade snö med ansiktet, blundade, sjöng med i musiken och hade det riktigt mys. tog djupa andetag och kände mig mer levande än på mycket mycket länge. nu har jag druckit the och myst i min tysta lägenhet och jag njuuter av att börja 12.30 imorgon, god natt mina vänner..

7 december



idag har varit en bra dag av många anledningar, haft lite mer energi idag än tidigare. men bara känt mig lite mindre besvärad av livets alla besvärligheter. ikväll blir det sista avsnittet av bonde söker fru! äntligen äntligen äntligen ;) komer bli tomt. haha, patetiskt jag vet! på eftermiddagen idag var vi ute och grillade med fritids, det var himla skönt och tanken slog mig. skulle människor vara lyckligare i vår del av världen om de satt framför en brasa en gång i veckan?

Myskväll!

Ikväll blev det myskväll med min fina lilla syster! Vi åt middag, marängswisch och såg desperata husfruar! Ny behöver jag sova :) god natt!


6 december



idag har jag bestämt mig, tidigt imorse, det är dags för mig att dansa mig fri från min oro för den gör mig inge bra. idag fanns det inte längre några tydliga positiva fördelar med att oroa mig. gör mig mentalt redo att säga hejdå till oron.

kära tomten..

en sån här vill jag ha.. (fast inte röd)



http://string.se/

5 december

hej på dig!
denna dagen går till historien (min egen) som världens segaste dag.
började dagen med något jag älskar, tandläkaren.
fick både bra och dåliga besked men fokuserar på det bra beskeden så jag är rätt nöjd.
sen har jag varit med lilla syster och vi har suttit och sett jämn trötta ut i hennes soffa ;)
tur att man har någon att dela sina både bra och dåliga stunder med.

nu försöker jag daska liv i mig själv.
utan vidare resultat.
överväger att sova igen trots att jag inte gjort något ansträngande på hela dagen.
är det är god ide eller bara helt nödvändigt?


Hoppas alla haft en trevlig söndag!



kom just hem från en mysig testund med Åsa efter en promenad till stan där jag hämtade min cykel. jag är väldigt glad att jag har så fina vänner som jag har! ni är alla fantastiska! hoppas eran andra advent varit lika bra som min! puss och kärlek!

min nya favorit!



köpte den här helt underbart vackra och gigantiska bricka på ikea tidigare idag..
jag känner mig nästan lite nykär ;)

4 december

så var det helg igen och den är över innan man hinner sätta sig ner på rumpa och ta det lugnt. fast det är inte riktigt sant men nästan. igår var det lördag som ni kanske också märkt. jag tog mig till mamma och pappa och fixade bilen som jag klantat till mig med här tidigare och så åt jag lite lussebulle! sen blev det middag med jens i stan. vi lyxade till det ordentligt och gjorde ryggbiff, potatis och egen rödvinssås och så drack vi lite vin till det. vi gick även till friends och tog ett glas, verkar som ett ställe att återvända till. kring ett kom jag till lilla syster helt genomblöt från regnet och sov med henne för 07.20 ringde klockan mot ikea. lite lagomt kul att vara på ikea trött och bakis, men jag har mig själv att skylla och tyvärr fanns inte det bordet jag skulle ha men jag hittade såklart lite annat ;)



min och jens goda middag från igår..
hoppas ni får en trevlig andra advent <3

3 december


började dagen med att lyssna på kent och nu sitter jag här igen och lyssnar på musik och ser fram emot en trevlig kväll. är ju egentligen ingen riktig kent-fantast, verkligen inte. men som alla andra fjortisar är jag såklart kär i den här låten och det går ju att tycka vad man vill om. nu ska jag packa en liten väska, hoppas på cykeln till jens och så blir det middag, kanske bakning och lite vin..

"Att synas utan att verka ser enkelt ut på håll"

foto



nu är jag ju förresten nyklippt. detta är en gammal bild men det är samma frisyr! fast med en twist på baksidan av huvudet men det får nyfiken se om nyfiken träffar mig.. tänkte bjuda på en bild från i höstas iaf, som världens duktigaste lilla syster tagit såklart <3

1 december



idag har varit en riktig mysdag! först jobbade jag 8-12 sen for jag till stan och träffade min favorit Sara på mat&prat där vi lunchade och pratade om allt möjligt. Har jättefina vänner och våra samtalsämnen tar aldrig slut. Är det något jag varit extra tacksam över på senaste är det alla mina bra vänner. en av mina vänner åker till exempel till stockholm i helgen och henne saknar jag redan. En annan vän hade sin första dag på nya jobbet idag och det är ju bara att gratulera :D

Efter min och Saras runda på stan hade jag möte med mamma, vi påbörjade julklappshandlingen för i år och gick och fikade! så nu har jag sprungit på stan i nästan fyra timmar och undrar om jag ska orka ta mig till gymmet? det blåser ju ute och det känns ytterligare en bra anledning att vara lat ;) men jag är ju expert på att hitta anledning. nå väl kvällen är ung, vi får se hur det blir. har iaf köpt papper och pyssel ska börja göra lite julpyssel :)


RSS 2.0