30 november

idag blev det inget vik för mig. men det var inte hela världen. däremot hade världen bestämt sig att det skulle bli en lugn dag när vädret satte stopp för all ork att orka göra någonting alls ;) blåst och regn är en jättedålig kombination på vintern, men det visste nog alla.

idag har jag varit med finaste syster och sen middag i byn med mamma och pappa. dessutom har jag skaffat mig en jättebillig livsförsäkring. en kostade 39 och en 16 kronor. det kallas reflexer och nu känner jag mig redo att ta mig ut i mörkret.. nu ser jag bonde söker fru! jag kommer sakna deras kära ansikten i tv-ruta, men allt gott har ett slut. även detta..


29 november



adele är onekligen bra, det bästa som spelas på radio till och med och därför blir adele musik att sjönga högt till i bilen. när jag hör den här låten kan jag inte låta bli att vilja kunna spela piano. misstolka mig inte, jag har inga ambitioner att öva. men skulle gärna vakna upp imorgon och bara kunna. vi får väl se hur det blir.. men det finns säkert något annat bra som händer imorgon om inte annat.



29 november

sömnlösa nätter har fått ett ansikte även för mig.
i natt så låg jag vaken och glodde i taket i evigheter.
är trött på dagarna och pigg om nätterna, vilken bra tajming va? ;)
men åter till i natt..

jag låg och var jättepigg klockan tolv och tänkte jaja sex timmar kvar till uppstigning, kul.
sen när jag just hade somnat så vaknade jag. något i lägenheten hade fallit. det hördes högt.
jag steg upp. det var brevbäraren som slängt in en bamse kuriren i min hall och jag ska aldrig haft dagstidning trodde det var en talva eller dylikt som brakat ner från en spik. nå väl, vad tror ni klockan är när tidningen kommer och hur mycket har jag sovit i natt?




tummen upp för bättre tider :D ikväll zumba! då sover jag säkert gott..

28 november



idag fyller världens bästa Sara 25 år! förutom att hon är en riktig pingla så är hon en helt underbar vän! Sara är en av mina äldsta och bästa vänner :D hoppas du får en jättebra födelsedag! PUSSS på dig min lilla Barry!

Äntligen lite snö! Snälla stanna kvar..


1 advent



1 advent och söndag, det känns varken riktigt helt bra att det är söndag. (söndagsångesten ni vet) eller att det är 1 advent. inte för att jag inte älskar julen för det gör jag sannerligen, men det är bara att titta ut och den där julkänslan känns lite långt bort. men jag hade iaf frukost med mamma hemma i lägenheten imorse och tände första ljuset och då smög sig lite julkänsla fram. mamma hämtade mig i stan där jag sov i syrrans lägenhet efter vår utekväll. helt underbart att kunna gå en gata och sen sova, jämfört med att ta dyrt taxi hem. mer avis på stadsbor nu än någonsin. vad gör jag 1 advent då? har varit med mamma och köpt lite julblommor och krafs till pyssel. köpte mig en amaryllis, är en riktigt tant. nu blir det att fixa här hemma och bara ta det lugnt. ikväll kommer syrran hem från umeå och då blir det att julfixa hemma hos henne :) myys!

tänkte passa på att slänga in en rätt suddig bild på två snygga brudar jag träffade igår ;)



visst är dom vackra! tack för en trevlig kväll!

26 november

har haft världens bästa natt, sovit som en stock och nu är det lördag och känns som att mycket bättre kan det inte bli :D nu ska jag göra mig en ordentlig frukost och sen blir det att dra på stan med emma och sen ikväll vin och utgång med tjejerna! lite extra bra känns det såklart nu när man fått sin första lite finare lön som vikarie! ;) äntligen! efter alla år som student börjar det äntligen smaka liiiiite.

25 november

idag har jag arbetat igen efter en dags ajaj och tycka-syndande-om-mig-själv. fick nog av det redan efter lunch igår så det var skönt att vara tillbaks. blev en ganska kort dag för här sitter jag och lugnar ner mig själv och botar huvudvärk med massa vatten. strax, en powernap och sen blir det mys med vänner. jag har börjat sova skit dåligt, har aldrig sovit dåligt. någon som har ett bra tips på god sömn? trodde mig själv vara expert på detta område. men tydligen inte ;)

ha en fantastisk helg!

follow me on twitter

här och börja twittra, det är toppen! alla dagens bästa citat kommer från twitter, jag lovar!

24 november

blev hemma idag från arbetet pga av dumma jäkla magkramper hela natten.
nu mår jag lite bättre men jag är sjukt less på att ha min mage, någon som vill byta?
passade iaf på att julpynta lite lätt så har jag helgen fri för andra roliga aktiviteter.



mitt viktigaste julpynt!

Den vinner som är trägen, den förlorar som ger upp





23 november

imorgon kan vi säga att det är en månad kvar till jul. detta tog jag och min käraste emmis fasta på och slog till med en eftermiddag/kväll fullspäckad av juliga aktiviteter. vi sprang till coop och tillbaks (mer eller mindre iaf) och handlade julskum, pepparkaksdeg, glögg och annat juligt som vi behövde. sen hade vi ett maraton av julförberedelser. vi gjorde risgrynsgröt och åt med skinkmackor. sen bakade vi pepparkakor och fixade schysst kristyr ;) givetvis med julmusik i bakgrunden och tända ljus. sen drack vi glögg och såg bonde söker fru. var så nervös att jag knappt kunde sitta still. nu är jag hemma och har tagit min årliga juldusch. nu ska jag bara bjuda er på mina instagram bilder och hoppas ni blir lika julinspirerade som vi.









när jag promenerade hem slog jag på winnerbäck i öronen och blev som förälskad på nytt, förlåt att jag någonsin övergav dig även om det bara handlade om ett litet tag. nu är vi nog ihop igen och jag studsade hem och sjöng högt. så för er som bor på skurholmen/kronan, det går en galning lös!


Hennes gröna ögon gör mig matt
hon säger: "ta aldrig nånting för givet"
och vi pratar om vart vi ska just inatt
men jag antar att vi menar hela livet



känslan när någon annan sätter ord på ens egna tankar är bra.

the scars of your love remind me of us
they keep me thinking that we allmost had it all
the scars of your love, they leave me breathless
I can't help feeling

we could have had i all?



--------------------------------------------------------------------------------------------


nu iväg på zuumba med åsa ;)

22 november



måste bara säga att den lilla svarta är helt klart det bästa köpet någonsin. köpte min svarta sammets klänning för flera år sedan och den är den enda klänningen som jag inte blir less. så får oss små fattiga/studenter/vikarier/övriga så är mitt tips helt klart. köp en dig din lilla svarta. den håller. bilden är från helgens cocktail middag.

idag är jag ledig och nu inväntar jag bara att klockan ska bli tolv så att jag kan börja tvätta. fantastiskt kul liv man har ibland ;) nå väl dagen hinner fortfarande bjuda på överraskningar. ikväll blir det zumba premiär med åsa! ska bli jättespännande och kanske en smula nervöst, eller vad säger du åsa?

21 november

har varit hos lilla syster nyss och hjälpt till med lite målande. målandet fick mig sugen att måla lite hemma också. hos syster målande vi hennes kök vitt, men nu är jag sugen att ta målandet vidare. köpte en till canavasduk idag. kanske blir det den som blir nästa utmaning eller göra klart något jag påbörjat. imorgon är jag ledig :D då ska jag sova, sen ska jag kanske måla. det var rätt länge sen nu. men först, myysa ner i sängen med min bok! godnatt

godnatt, dags att samla krafter inför en ny vecka.



en till bild från i lördags.

cocktailafton

lite bilder från gårdagen!








20 november

ikväll har jag och finaste Åsa och finaste Lisa haft en mysig cocktailafton. vi klädde upp oss, gjorde drinkar, åt ost och kex och myste på i Lisas soffa i hennes mysiga lilla lägenhet. det var helt toppen och lagomt. kändes bra att vara lagomt långt från krogen och bara vara med dem man gillar. vi tog en hel del bilder. tänkte bjuda på några nu.. men bara från mobilen kommer fler sen.



jag hemma, sminkar mig..



en rolig svammelbild på kvällens värd! ;) snyggaste glasögonen ever!



<3

tack för en trevlig kväll! :D

19 november

har en syster dag idag! vi har varit på stan, ätit lunch och handlat lite :) det var trevligt. skönt att ha syster på benen igen. idag har vi även tagit oss till biltvätten men rackarns bil var rätt skitig och syster guidade mig genom konsten att köra in och ut ur en biltvätt och såklart delade upplevelsen när det låter och tvättas runt bilen. jaa, vi gjorde faktiskt en utflykt av det hela. vi hade förberett oss med dryck, godis och musik. sen köade vi och tvättade. det hela tog en timme. har jag inget för mig nästa lördag vet jag definitivt vad jag ska göra!

ikväll, någon sorts cocktailafton med åsa och lisa <3

17 november

ÅÅÅÅHHHHHH.. suck


givetvis går alltid teknik emot mig. jag skulle uppdatera min iphone och givetvis måste det krångla. nu är alla min appar bort och ni som känner mig och mitt iphoneanvändande vet ju att jag och mina appar är så tajta ;) morgontidningen är uppbytt och riktiga konversationer känns överflödiga! näe men skämtåsido KOM TILLBAKS!

jooo förresten..

..idag fick jag ett lustigt lustigt sms vilket var lite oroande och läskigt också. stockholmskille 26 år hade visst sett min blocket annons att jag söker bostad i luleå. (har bild i annonsen, dumt?) han erbjöds sig vara min kille, verkade inte ha lägenhet i luleå att erbjuda dock. nu väntar han tydligen på svar också.. suck! förlåt jami, men du får inget svar.


16 november







är inte himlen ovanligt ofta rosa den här hösten eller är det bara jag som riktat blicken uppåt?

...


Och vi, vi flög så högt
utan att titta ner
Men nu när vi landat
är marken allt vi ser



15 november

fick en lite oväntad men välbehövd sovmorgon imorse. så idag har jag hunnit duscha, äta min frukost sittandes och suttit och tittade på gomorron en låång stund. det är väldigt skönt. arbetsdagen borde alltid börja 10.30. men sluta som vanligt då såklart. vad händer annars då? planerar in träningspass (tränade 3 gånger förra veckan, personligt rekord sen ett tag tillbaks, kanske inget att skryta om men ändå!) planerar lite cocktailafton och annat myys :) jag hoppas på en bra helg och lite snö! och en hel del annat hade man väl velat ha, men man inte få allt.


puss på er!

14 november



skickar kärlek till min älskade lilla syster som är den störste kämpen jag känner!
nu hoppas jag du kryar på dig och att dom tar hand om dig!
du är värdefull! LOVE YOU :D

ett slag för soppan!



vill slå ett slag för soppor för att det är fantastiskt gott. idag gjorde jag en laxsoppa med massor av grönsaker i. jag tillsatte även grädde, dill och lime vilket blev skitajäklagottigt! dessutom hade jag krutonger till och det var godare än vad jag minns. men nej jag gör inte mina egna krutonger, finns jättegodade färdigkryddade på affären.
idag har jag städat och fixat här hemma. har köpt mig lite nödvändigheter på storheden där jag var med emma. nu har jag sett rapport och jaa vad som händer sen det får vi se..

apropå blogg och bloggande, konstigt många som blivit intresserade i mitt enkla liv helt plötsligt, vad kan det bero på? mina blogg inlägg måste vara extra spännande nu eller?

Inget värt nåt, som inte inger hopp


13 november

ibland är det tur att man har vänner som kommer in springandes just i den besvärligaste av stunder. det är jag tacksam för. igår kväll blev det albumtittande och långa samtal om tider från förr. nostalgi när det är som bäst och en del skratt. när klockan var två la jag ifrån mig min bok om elsa och sov. nu ska jag ta tag i en del tomma garderober här, men för det behövs en sväng på storheden med käraste emma :)


12 november



lite speciellt men trevligt lördagsnöje som jag har idag. har oljat in mitt superfina teakbord. jag älskar bordet och det blev jättebra när det var inoljat, det gick superfort för det att torka så nu är ullsitsarna tillbaks och duken och blomman på plats! på bilden syns det såklart inte att det är finare än förr men det blev en mycket jämnare och mörkare färg på bordsskivan. så ikväll har jag suttit på golvet med radion som sällskap och ätit köttsoppa. har även hälsat på lilla syster idag och sen har jag varit på stan med Carry och Barry och fikat och shoppat lite..
bland annat ett fruktställt från  Åhléns för 149 kronor som passade perfekt i mitt kök.. ska göra det mysigt för mig här nu :D vilket känns inspirerande har lite måleri projekt på gång och byta av gardiner och sånt.



ha en trevlig kväll!

10 november



idag var det verkligen strålande väder och det blev mycket tid ute i Sunderbyn idag när jag var vikarie.  efter jobbet så for jag till lilla syster som har det himla jobbigt och ligger på sjukhuset med enorma ryggsmärtor. så därför vill jag skicka massor av kärlek och tankar till världens finaste människa och kämpe! du kan också gå in och lämna en hälsning till lilla syster :D


krya på dig!

And if your sky falling, Just take my hand and hold it.



hörde en sjukt bra låt på radion som jag bara sådär älskade på en gång. dom spelar det hela tiden på rix fm så jag blir väl less om någon vecka. men inte just nu. och lustigt nog är sångaren väldigt lik min favorit sångare chris martin (coldplay) hehe.. nå väl man är väl inte så föränderlig trots allt ;)


8 november

i veckan jobbar jag varje dag och det är toppen. jag trivs faktiskt bättre nu som springvikarie än tidigare. känns bra att det blir bättre och bättre. men visst märks det att man är lite jobb-fokuserad och kanske en smula ego när man sitter och leker med barnen ibland. även om jag älskar deras små tankar och funderingar måste jag erkänna att mina egna har ekat högre i huvudet nu ett tag. men även det kommer släppa med tiden.





yes, jobba jobba jobba. fick en komplimang idag. "Vet du vad! du är jätte lång och smal. Är du sex år, fröken?" HAHAHAHAHA.. jaa ni..

idag har jag varit på sjukhuset och besökt lilla syster som ligger på avdelning 31 igen med ajaj i ryggen. jag hoppas hon får det mycket bättre snart för det är jobbigt att se sin älskade lilla syster ha ont. hon är värd all lycka! vilken tur vi har som har varandra. nu dags att göra te för snart är det desperate husfruar på tv :D

PUSSS!

7 november

när livet går i uppförsbacke så tar man bara i lite mer? eller något i den stilen. vaknade idag och såg väl inte sådär alldeles toppen fräsch ut. men nu känner jag att jag mer än någonsin vill ta hand om mig själv. dags att börja träna och gör sånt man mår bra av. det andra får vara. ska bli bättre på att tänka positivt och peppa mig själv.

imorse vaknade jag till en förvånande syn, hela himlen var rosa och efter att jag avfärdat tanken att det brinner så kändes det skönt. om inte livet ger mig rosa moln att hoppa på, så ger iallafall himlen mig det.


6 november

igår hade vi tjejkväll, det var supermysigt. det är kul att umgås med sina tjejkompisar. särskilt ibland behöver man dem lite extra mycket och då är det underbart att dom finns där <3 nu har jag hela kylen full i pressad potatis och lax. förlorade min förmåga att uppskatta och förstå sig på omvärlden förra helgen och är tydligen inte tillbaks riktigt än. men det kommer väl det med.

jag och åsa gick för ovanlighetens skull ut på olivers igår. bra musik och bra sällskap. men nog är det lite tydligt att det är en köttmarknad man är på och visst mår man illa till döds när människor tar andra saker. åsa blev av med mobilen! usch! hoppas myror äter upp ögonlocken på dig/er som tog den!

mina middagsgäster: åsa och lotta och älskade syster (som ej är med på bilden)


5 november

lördag lördag lördag hela veckan, jag har haft lördag sedan i onsdags. men idag är det lördag på riktigt och det ska vi fira med middag at mulögatan. tjejerna kommer innan sju och sen bjuds det på tre rätters. tjohopp!

Mys!

Det har onekligen börjat bli väldigt mörkt ute och dessutom mörkt ganska tidigt. Inte något att vara förvånad över men något att göra någonting åt! Fram med värmeljus och te och dags att mysa. Igår var det mys hos Barry och ikväll blir det hemmamys med mig själv. Lite egen tid kan göra gott!


3 november

Du ville prata häromdagen
och helt plötsligt blev det tyst
jag undrar vad som hände
vi som skrattade nyss

Melissa Horn


1 november

ibland finns det viktigare saker att göra än att blogga, vara på facebook och twittra, men jag kommer tillbaka var så säker ;) kanske imorgon kanske en annan dag. nu måste jag kissa, har druckit sju koppar te idag. är iaf inte uttorkad ;)

RSS 2.0