31 januari

imorgon är det februari och kylan har slagit till. idag är väl årets kallaste dag hittills antar jag. och jag hade dubbel tur idag. först insåg jag på morgonen att jag glömt att sätta i motorvärmarsladden, första gången i år. vilken tajming. sen fick jag veta på jobbet att stolparna slutat funka pga av överbelastning. återigen ingen vidare tajming.

nu har jag just ätit middag. mannagrynsgröt och lax och äggmacka! så jäkla gott.
resten av kvällen ägnar jag åt att smörja in mig. torr som aldrig förr och se tv. gokväll!

29 januari



klev upp nio och tog mig iväg på lite grillning och vistelse i Hagaviken med Andreas.
härligt kyligt. vi packade med oss korv, te och fika och drog iväg och satt vid elden i kåtan och livsfilosoferade.
en mycket vettig söndagssyssla tycker jag.



Jag speglas i frosten i ett fönster



världensrekord i is?



Andreas pyromanen Hedberg gör upp eld för korvgrillning



Några djur verkade ha gott lös på varandra i snön. Några spår tillhörde en älg.
De andra okänt. Kan det vara snömannen? eller Bjärven mån tro?

29 januari



28 januari

härliga lördag vad jag tycker om dig himla mycket. igår kväll var det dags för veckans tredje kalas. och detta blev ett kalas att minnas. min fina vän Åsa var det som vi firade. hon har fyllt 25 och 26 ;) eftersom hennes äventyr i sardinien kom emellan vårt firande av 25 årsdagen så tog vi i för dubbla igår. det var kul. god mat, fika, massa vin och spel! en perfekt tjejkväll med perfekt sällskap. somnade hostandes men overkligt nöjd i natt.

idag har jag ätit thaikäk och gått på stans gator och sen hem och gör det jag skjutit upp i evigheter, städa! nu är det gjort och jag har knutit (heter det knutit? knyt? äsch) iaf knutit min nya blåa sjal i håret. för det ser bedrövligt långt ut nu på sidorna. så nu är jag redo för mer sociala äventyr.

tjohej! vill passa på att gör en hiss! till mig själv och min positiva livssyn!


26 januari

Idag har det varit fullt upp, jobbat, varit på en intervju för ett långvik och sen var det dags för kalas i Sunderbyn. Pappsen som fyller 55 idag :D grattis till världens bästaste pappa som inte ser hälften så gammal ut (kanske var en lögn, men en snäll sådan) anyhow, vi åt räkor en klassiska Anderssonsk myskväll, sen tårta och nu är jag sjukt mätt.

längtar till imorgon! :D och den 25e februari!

25 januari

kollade nere i kanten för att kolla datum.
såg den 25 januari. satte i halsen och bestämmer mig för att jag ändå inte har något vettigt att säga. vettigare känns det att kolla internetbanken om det alls blev någon lön för mig. har då inte fått någon lönespec! ;)
är jag efter eller brukar inte det vara dags för löningen den 25e?

biter på naglarna.


har kollat internetbanken ingen lön. vad fasen. jag är efter ;) vänta till fredag kanske!



23 januari




22 januari

jag hostar och försöker lägga ett mentalt pussel.


21 januari



förkylning och tristess är dagens status. läser just om att juholt avgår, det kanske är lika tänker jag, alla behöver en stark och bra ledare. det är väl ingen nyhet oavsett politisk tillhörighet. jag orkar inte formulera en längre tanke om det, är väl ingen hemlis vart jag står politiskt.
oavsett vem som än blir nästa ledare. vill jag säga,
Socialdemokrater runt om i landet..
I ain't gonna stop until I'm done
I ain't gonna quit until I've won

18 januari



tvättar, packar upp dagens inköp och är speedad på kaffe. idag fick jag två ytterst viktiga och bra saker av min pappa. vantar som pallar minus 30, väldigt bra har frusit fingrarna av mig på jobbet i flera veckor. plus en träningsmatta som jag kan använda hemma. nu har jag stång, vikter, hantlar och matta. så när det blir varmt rycker StiL-kortet fortare än jag kan blinka eftersom jag ändå inte anser mig ha råd med det för tillfället. igår tränade jag fys: ben, axlar, rygg, armar. ikväll blir det: MAGE, vader, rumpa.

idag har jag jobbar 12-16, sen blev det middag med familjen på mat&prat och sen hälsade vi på kusin Niklas och Linda i deras nya lya på tuna. trevligt.. nu är jag som sagt lite speedad på kaffe efter att ha testat deras espressomaskin. så nu är det musik i lurarna och multitasking i forma av städa, diska, träna, tvätta. och så småningom har jag väl multitaskat mig till en trötthet.



16 januari

jag sätter mig och ska börja skriva tänker automatiska i huvudet "måndag igen" och sen blir jag tveksam. hm, vad är det för dag? jag drar musen längst ner till höger och kollar. "den 16 januari 2012 måndag" står det. jag pustar ut. hade rätt.


så iaf, måndag igen. tiden går rasande fort nu. jag kan inte fatta. men det känns å andra sidan väldigt bra. även om jag är ovanligt nöjd och välmående mentalt just nu så kan jag inte låta bli att tänka hur mycket bättre det kommer att bli till sommaren. (känns som ett tankemässigt general fel?) men jag kan som sagt inte låta bli.



det är anledningar som denna som gör att jag längtar till sommaren.

vidare, har blivit peppad på träning på riktigt för första gången i mitt liv. igår: fysträning vilket betyder träningsvärk idag. orkade inte köra kondition idag och nöjde mig med en promenad. imorgon blir det fys igen.
har skaffat mig en stång och vikter hem så nu kan jag köra både på gymmet och hemma. väldigt praktiskt för kalla januari och februari dagar, samt så tänker jag att jag ska skit i gymkortet i sommar och bara springa och träna hemma. besökte gymmet två dagar förr sommaren eller en dag. i värsta fall kostade mig 1 pass 1000 kronor i somras eller 2 pass à 500 ;) vilket som har jag verkligen inte råd med det.

kanske rekord i långt inlägg?
dags att sluta skriva och lägga mig vid tvn.

ha det gott!

14 januari moore.



såhär vackert är det att inte göra något särskilt och bara lata sig en hel kväll. och det har jag verkligen gjort. hade jag haft lite mer nu jäklar i mig hade jag städat så jag slipper det imorgon. men jag skjuter upp det i den obestämda framtiden och ägnar kvällen åt att måla. eller se tv eller jaa. vi får se. än så länge, musik, dålig kost och MÅLA ;)

14 januari

vaknade och tänkte, måste ha vatten, nu. och det är precis det som händer när man har en trevlig kväll med sina vänner på invit. drack japansk GT och kände mig lyckligare än på väldigt länge. har åkt på en skjuts av bra tankar om mig själv och världen i veckan. vet inte riktigt varför? en blandning av att jag lessnat på mitt gnäll, mycket aktiviteter och dessutom bra aktiviteter i form av träning och matlagning.

idag har varit en dag i dekanensens tecken men jag är nöjd ändå. sovit som en gris, fikat världens största morotskaka, köpt godis, ätit maxmat. nu ska jag starta ett nytt projekt har jag tänkt. måla alltså. så nu ska jag hoppa i mjukisar och fultröja. vad ska du göra ikväll?

13 januari

Hittills har fredag den 13 varit bra! Hoppas på fortsatt lycka! Efter jobb och middag utgång på invit med sötisarna! Idag bjuder jag på bild, det ni.

Fortsatt bra och skrockfri dag! Pussar!


11 januari

Internet dog just obehagligt! ;) alltså att man är så beroende. Idag har varit en bra dag. Produktiv och rolig. Jobbade 8-12, sen tränade jag och Åsa på gymmet! Såg begynnelsen till en magruta idag, med betoning på en och begynnelse ;) haha! Efter träningen for jag till tandläkaren. Fick ligga 45 minuter med diverse slangar i munnen inte kul men nu är jag fin i munnen och slipper gå dit på ett halvår om allt går som det ska :D efter tandläkaren tänkte jag "Elin du har sparat så sjukt mycket pengar på att du tog abonnemanget på tandvård, unna dig något" men så tänkte jag att det har jag inte råd med, så jag unnade mig något jag behövt länge en bra vindtät mössa :) superskönt inte dyr! Rekommenderar! Sen på kvällen te och promenad med Jens och syrran! Trevligt! Nu sovdags om ett litet tag! Life is good :D


10 januari

jag skrev just "trivs, helt enkelt." på min facebook status. frågade mig själv nyss: jaha, hur har din dag varit? jag svarade mig själv precis det jag skrev på min facebook. en dag när jag faktiskt inte har något att klaga på. eller så har jag bara slutat klaga? (och jaa, jag pratar ibland med mig själv, gör inte du det?)

kan det vara sant att jag bara trivs? joo sanningen är den att jag ofta trivts bra på t.ex. mitt jobb. men det har alltid funnit ett "men". typ jag trivs, men jag är stressad. eller jag trivs, men jag gillar inte mina arbetstider. eller jag trivs, men jag börjar bli trött på det här. jaa ni har säkert hört dom så många gånger att ni visste vad jag menade långt innan alla mina exempel.

nu bara trivs jag. slutade halv fem, en kollega sa du kan gå hem fyra. jag satt kvar till halv fem. varför gå hem om man trivs? nu ska jag försöka hålla kvar i denna fina känslan av att trivas.

hoppas DU också trivs med något i ditt liv.



och för er som gillar coldplay, ett ytterligare inlägg: den nya skivan är helt underbar. jag älskar älskar att det inte går att lyssna på den "suffled" utan att man helst ska lyssna på låtarna i rätt ordning för det är så vackert när alla låtar bara länkar ihop och blir till sweet sweet music in my ears. jag älskar den nya skivan, min stora nya kärlek. och det lär hålla i sig ett tag.


du som inte hört den, kom hit så bjuder jag på te och så lyssnar vi. under tystnad helst.

<3



finns något skönt med att bo i norrland. kylan kommer och man kan bygga upp en skyddsmur av kläder från världen ikring. jag vill skicka en hälsning till alla dem jag älskar och bryr mig om och jaa till alla, för alla är älskade av någon. ta hand om er! blir så rörd när jag läser om de unga människorna som världen förlorat under senaste tiden. olyckor som lämnar enorm saknade och sorg efter sig. jag blir rörd och inser vad som egentligen betyder något, de människor man har runt sig. inget är viktigare. var rädd om er och om varandra! och uppskatta livet för det är det finaste vi har!

9 januari

minus 15 grader ute och dags att börja jobba. vilket fantastivärld har jag levt i tidigare? suck


14.37: jag skrev kanske minus 15 var snarare minus 19. förardörren igenfrusen. efter en fyra timmars arbetsdag for jag hem och gjorde något dumt, sov en timme i soffan. kommer inte somna tidigare kväll that's for sure! nu inväntar träningspass. kanske dagens enda bra beslut?

8 januari

har tvättat, sovit alldeles för länge även om jag lovade mig själv att stiga upp nio till alarmet och inte snooza till elva, varit ute och sprungit också. min kropp är antingen mer otränad när jag trott eller gammal. damm it va seg jag var i ben och rygg sedan förra gången. men 4 träningspass i veckan är iaf en förbättring. nu blir allt lite bättre. för att toppa av denna veckan så den blir mer än bra tänkte jag skippa söndagsångesten helt. önska mig lycka till!

7 januari



haft en bra dag. började med att snooza lite för länge. lite galet att ligga och trycka på en snoozknapp i två  timmar, men galet skönt. när jag väl åt frukost kände jag stressen. gud klockan är ett och jag har knappt hunnit vakna till, en smula illa. efter en sen frukost tog jag mig till stan och till lilla syster. vi har varit och fikat på friends by BOs och sen gick vi till syrran och tittade på en film, vi hyrde Kronjuvelerna, den var väldigt speciell, fin och lite svår stundtals. men jag gillar filmer som får en att fundera lite så jag är nöjd med vårt filmval. efter filmen lagade vi gomiddag, färskpasta med kyckling ricotta svamp och massa annat gott. nu är jag jättemätt och nyligt hemkommen. halv nio.. hmm, soffan eller hitta på något, det är frågan!

6 januari

ledigheten fortsätter att hänga med mig in ihelgen. nu är jag inne på slutet av min tredje vecka som ledig. så att stiga upp och vara på jobbet till åtta på måndag kommer bli chockartat! trettondedag jul som det så fint heter, vilket var igår spenderade jag tillsammans med min fina emma. först gick vi på stan och frös benen av oss, sen lagade emma jättegod middag och så hade vi tjejmys jag emma och amanda! vi såg två riktigt bra romantiska komedier så jag känner mig fortfarande fucked up i huvudet när det gäller lyckliga slut och önskan att en prins ska komma  till min dörr any second! det är nästan hemskt hur hollywood gör att våra vanliga liv känns som världens tråkigaste och mest kärlekslösa liv som någonsin funnit. jag efterlyser: mitt lyckliga slut!



en bild, väldigt suddig från gårdagen. gör mig redo att möta snön och yrvädret påväg mot emma och lulsundsberget! finns inte ett ställe i hela stan där det blåser som där. tack för en trevlig kväll och middag!

4 januari

idag var åter en dag som började utan några sms från vikarieförmedlingen. den 9e börjar jag mitt långvik och verkar bli en till ledig vecka fram tills dess. såklart är det väl skönt med ledighet men nu börjar jag känna att jag varit ledig längre än plånboken kan orka med. jag sov till tolv idag. sen började dagen bra, fick ett paket i brevlådan men coldplays senaste album som jag håller på att lyssna in mig på nu. det kändes lite heligt och underbart. jag har längtat att få lyssna på de nya låtarna som inte funnits att lyssna på på spotify! äntligen här och i min cdspelare. och ni som känner mig väl vet att jag bara lyssnar på coldplay i min cdspelare ;) och gjort sedan min första skiva med dom. lite galen eller bara nöjd? det kan man fråga sig...

tog tag i dagen lite sent men har fått desto mer gjort. jag har varit till byn och fått hjälp av min pappa med diverse. vi har lagat min ena köksstol så nu är min älskade 50-tals bord med stolar äntligen användbara igen. kändes så skönt att det gick bra har varit lite stressad över det. sen började jag måla om en pall. hittade en annan pall som eventuellt ska fixas upp. och så hittade jag en gammal spegel som min mamma fick av sin mormor när hon var nio. jag fick den när jag var liten. hade den länge i mitt rum, men blev väl less efter några år. nu är det åter i min ägo och i mitt sovrum, återfunnen kärlek mellan oss två.. hittade även en gammal lampskärm, eller egentligen bara självaste skelettet i lampskärmen som jag tänkte klä med något och göra en ny lampa av. det blir ett senare projekt. men jag har redan tusen idéer. återkommer med resultatet om det blir något.. nu ska ni få se min spegel :D






har hoppat runt i denna vackra oufit idag. pappsen brallor, stor t-shirt och vinterns senaste skor ;)
nu tänkte jag baka sockerkaka! hej tant!


3 januari



idag har jag haft en produktiv dag. jag började dagen på fel sida, jättetrött. bättre blev det inte när jag kom ut och insåg att bilen var brutalt igen snöad. jag grävde som en galning men insåg en kvart innan mötet att näe, detta kommer aldrig gå och därför kastade jag mig på cykeln och på tio minuter hade jag tagit mig från knöppelåsen till klintbacken, fråga mig inte hur i storm och djupsnö. jag var svettig och tyst på mötet med rektorn, hade andan i halsen men det gick bra ändå. börjar den 9 januari och det ska bli roligt. känner mig motiverad att lära mig mer och utvecklas. vilket är bra! efter att ha hämtat andan från hemfärden som dessutom är uppförs  ;) så tog jag mig till stan med pappa. där blev det nya goretex kängor. (julklapp) och så köpte jag kuddar på hemtex, har väntat ut mellandagsrean så nu fick jag fyra stycken för fyrahundra vilket känns bra med tanke på vad det kostat annars. så nu har jag en funderande tv, en egen soffa och massa sköna kuddar. är redo för nya snöstormar. nu lagar jag mat. couscoussallad, lax med ingefära och sparris. sen zumba med åsa.
tror inte jag skrivit såhär mycket på evighet. man kan ju undra om någon annan än jag läser sista ordet ;) hehe


hörni, ta det lugnt i snörusket och ta hand om er <3

2 januari

årets första träningpass - check! årets första tvtittande - check! imorgon mitt första långvik! nu sova! så jag är pigg och utvilad till mötet med rektorn! wish me luck :D

Bra början på det nya året!

Filmkväll med familjen hemma i byn efter gomiddag! Vi såg försvunnen mycket spännande även om den ibland kändes lite samma lika!

Nu tidig kväll! Ska försöka somna innan midnatt önska mig lycka till!


1 januari

igår var det äntligen dags att fira årets sista dag. 2011 klev ur våra liv och vi skålade på en balkong på lulsundsberget och önskade varandra ett gott nytt år. det blev en bra nyårsafton. första tapas, vin och drinkar hos mig i lagomt litet sällskap, sen drog jag och Åsa vidare och firade hemma hos Emma och Ante! fick en nyårspuss av min fru och jag kan inte vara mer nöjd med kvällen! det var inte ens fruktansvärts kallt. och idag, mår jag som en kung ;) inte riktigt kanske. men jag är trött nog att inte orka ha söndagsångest och det är väl alltid något?
slog personligt rekord i lite nyårsbilder igår. tog fyra. ni får se två..



våran supergooda middag! :D



min söta fru! <3

RSS 2.0