30 december 2009

Imorgon är sista dagen av detta år! 2009 blir sedan ett minne blott och framför oss har vi 2010.
Jag har funderat lite på nyårslöften för 2010. Jag vet att jag sällan håller dem men det är alltid värt ett försök.
So shooot.
1. Jag SKA ta tag i träningen när jag kommer hem igen från resan.
2. Jag ska klaga mindre/Jag ska vara mer tacksam.
3. Jag ska bli av med minst ett beroende innan året är slut.


Låt oss gå igenom lite året som gått..
Under året som varit har det skett en del förändring, jag är glad nu när jag står på andra sidan och ser vad förändringar kan göra och hur bra allt blev. Jag är normalt lite skraj för förändringar men i år måste jag säga att jag har blivit bättre på det. Jag tänker på flytten min, även om jag saknar min frihet så för förändringar med sig något bra. I november flyttade jag från trygga lya men redan under våren startades processen. Under sommaren förändrades mer jag bytte jobb, vilket var något som fick mig att bli skraj. Det gick bra jag fick jobba massor och nu har jag råd att åka och resa. Förändringar visade sig återigen faktiskt vara givande på många sätt.
2009 blev året när jag närmade mig Ingen minns en fegis citatet lite genom handling.
2009 blev dessutom det år då jag började ta tag i mina problem, jag gick till läkaren med min mage och tog obekvämma beslut som att flytta och skära ner sin budget och dessa beslut är dem som bland annat kommer göra 2010 till ett underbart år.
Jag vågade, jag vann.

När jag ser tillbaks på året som gått tänker jag på en del händelser utanför mitt eget liv som känns extra minnesvärda. Jag minns alla skriverier i tidningarna om alla dessa hemska våldsbrott som aldrig kommer glömmas, men oftast kändes det som att vi fick veta alldeles för mycket och jag ifrågasätter hur media gottar sig personers tragedier. Vi kommer nog minnas att Barak Obama fick fredspris och att han dessutom genomförde en sjukvårdsreform. (applåder från min sida) Mer saker att minnas är ju självklart att SAAB mest troligen går i graven (trots att min familj solo har inhandlat fyra under vår livstid som vi faktiskt har ju just! hehe) och att vi pratade mer om finanskris än klimatkris. Jag kommer även minnas att vi pratade mycket om Anna Anka och jag såg idol för första gången alltså en säsong (sen jag vet.) Något som vi verkligen fick både läsa och prata om enormt mycket var den SVININFLUENSAN. Jag tycker vi lämnar den i 2009 och skriver om annat. För så farligt blev det väl inte ändå? och jag hade ju den mest troligen.. (trots vaccin) Något vi också läste om och pratade om är ju M.Jacksons död och allt i kring det. tänk så mycket som hände detta år..

Jag kommer även minnas alla vänners sällskap, lovely lovely people. Starka och självständiga damer som jag är stolt att ha som vänner! SOM JAG ÄLSKAR!  

Jag kommer mest av allt minnas 2009 som året då jag lärde känna en av världens mest underbaraste och vackraste människa som finns, inside and out.
Jag älskar dig Andreas! Det absolut flesta minnen från året är våra.
Sommar, sol, coldplay och du vid min sida. Sen höstmörker och vintermys med dig. 
Jag vet att 2010 kommer bli ett bra år och jag skulle inte hellre spendera det första 4 månaderna med någon annan. Let's goo!



28 december Måndag

Idag är det EN MÅNAD KVAR TILLS VI ÅKER!  det är rätt så galet :D jag är supernöjd och lite smått skraj ;) resfebern har faktiskt börjar leta sig fram.. men det kommer bli underbart. hur kan fyra månaders semester med sin darling bli annat än helt underbart?

Har haft tillfällig matkoma i några dagar efter julafton! därav mitt oengagemang här på bloggen. Julaftons måltiden visade sig bara vara en i en låång rad av enorma måltider. På juldagen konsumerades kanske mer dryck än mat men det kändes lika så dagen efteråt ;) juldagens kvällsaktivitet bestod av förfest hos Anna och sedan utgång på Olivers med ett stort gäng vänner, riktigt trevligt på Olivers faktiskt trots att jag var så skeptisk innan. Dom spelade jättebra musik enligt mitt tycke så jag hade träningsvärk i benen i två dagar efteråt av all dans ;p

På annandagen var det återigen dags för mycket och god mat hos Antes farbror, det var trevligt. Vädret denna julhelg har ju varit allt annat än varmt. Vi har ju fått galet med snö och det har varit stundtals riktigt ordentligt kallt. Denna kväll var en sådan. Igår på söndag var det återigen dags för en rejäl måltid, det finns inget slut. Vi beställde pizza och åt karameller och myste på i soffan hemma. Det var skönt. Konstigt nog har jag varit konstant mätt hela julen, kan ni förstå?

Nu är det dags att röra sig mot stan, lite mellandags rea och smalmat. (sushi, en trevlig omväxling)
Jag är riktigt nöjd över julen men önskar lite smått att jag aldrig behöver äta julskinka eller aladin chokladaskar igen. Men lagomt till nästa år har jag glömt bort det ;)

Fridens liljor på er :D


15.24 är klockan

jag kom just hem från stadsbesöket..
jag är alldeles till mig när jag tänker på hur gott det var med sushi efter all julmat!
fyndade lite, en sak på rea en sak som inte var på rea.. så det väger upp varandra.
tror jag måste sova en sväng innan kvällens aktiviteter drar igång jag är så trött, kan vara alla människor på staden och alla tunga systemet påsar eller så är det bara vintermörkret som gör sig påmint.

look at this.


me like me like me like.. jag är glad över sushibars nya ombyggnation!
nu ryms det massa mer folk och finns även salladsbar för sushi-fega.
starkt rekommenderat!
me like.. no me love jag ångrar mig!

God fortsättning på denna måndagen.


25 december Juldagen



Så var julafton över och här sitter jag fortfarande mättast någonsin i mjukisbrallor och känner mig nöjd. Även om det blev en relativt tidig kväll så kändes det riktigt skönt. Då är man utvilad inför kommande festligheter!
Ikväll blir det utgång och festligheter med vänner och bekanta, ska bli nice. Jag gissar att det kommer att bli att trängas med alla andra ute på krogen ce soir.. Det känns ju både riktigt bra och lite små besvärligt om jag ska var helt ärlig. Köer är väl inte min tio i topp favorit syssla direkt.. Speciellt inte i vårt fina vinterväder och iklädd kjol.

Fick ett mail idag på facebook med en riktigt minnesskatt! Blev väldigt förvånad men det var kul att se.. Det var en vår säljlapp på ena bilen vi köpte när vi vara i Australien.. hehe en riktigt gammal goding må jag säga.
Skåda vår vackra bil! Våra super nöjda minner när vi poserar bredvid våran ford falcon ;D den bästa av det två bilarna vi ägde.








Det var grejer det :D hehe

Vi ses ikväll hoppas jag! Ha en fortsatt trevlig juletid!

24 december Julafton





Idag är det då äntligen julafton. Har varit med min darling på morgonen och träffat hans släkt och vänner! Vi var till bergnäskyrkan och såg julspel och sen blev det duper mycket fika hos farmor Hedberg :D mycket trevligt!
Nu har jag sett Kalle och väntar på att fara till min farmor med resten av familjen.

God jul allesammans!
Bamsekraam!

23 december

Livet är rätt så himla bra ändå ;)
Jag har klagat på att ha lite att göra men nu har jag bestämt mig för att sluta klaga och ta tag i det istället. Har varit på stan idag med Sara/Barry/Orri-gulli ;D Det var inte bara vi som gjorde stan idag vill jag påstå. Några fler.. Nu har jag just varit på kvantum och handlat lite korv och grejer till grillning ute i hagaviken. Ska med min darling ut till stugan och äta lite och elda i kåtan. Myys!

Har världens bästa pojkvän och det är den bästa julklapp man kan få! ♥

Imorgon är det julafton (Åsa, det är faktiskt sant!)
jag ska till farmor på julmiddag och träffa hela släkten, mys! sen ska jag hinna med att kramas med min karl lite på kvällen och träffa hans släkt. Ser fram emot en trevlig jul!

På återseeende!


22 december



Igår pyntade jag och mamma julgranen till julmusik!
Nu är det bara två dagar kvar till julafton för den som missat det ;)
Idag tänkte jag fara och träna på stil och sen återstår det att se vad jag gör..
Men först ska jag skaffa mig träningsvärk som ska räcka hela julen!
På återseende



21 december och jag ser det snöa!

Idag är det den 21 december eftersom att visa i min bekantskapskrets har lite svårt att greppa hur länge det är kvar till jul vill jag upplysa om att det endast är TRE DAGAR KVAR :D Idag ställde jag klockan på halv nio jag tänkte att jag skulle komma igång med dagen kanske både hinna träna och plugga innan fyra, no way någon högre kraft eller dålig mobiltäckning gjorde att klockan inte ringde alls utan jag vaknade i vanlig ordning prick halv elva. Det kändes som ett skämt! (ett dåligt skämt dessutom!)

Jag blev dock väldigt glatt överraskad när jag såg ut och märkte att det spösnöade ute. (spösnöa är ett ord jag själv hittat på eller snarare en kombination av två vanliga ord men jag gissar att betydelsen är helt uppenbar!) Min bil var alldeles översnöad där den stod utanför huset. Ni ska få skåda, jag tycker faktiskt att så här mycket snö kan räknas som ett pytte litet jul mirakel! Av en händelse råkade jag faktiskt ha kameran i jackan därav detta foto. Skåda och njut!



I fredags var jag på julbord på Scandic med Andreas det var nice :) sen premiärade vi på Pontus med årets första plannja match (för oss inte plannja såklart) Jag hade dock inte varit på säkert fem sex år så det blev lite mer än ett år för sedan sist.. Det var mycket trevligt :)

Helgen har bjudit på en hel del trevligheter av annat slag också. På Lördag var jag hos Simon som vi firade som har fyllt år. Trevligt! Blev en del vin och lite glögg, trevligt umgänge och så sjöngs det lips rätt så flitigt. Jag är rätt feg när det gäller lips/singstar och liknande företeelser men efter lite gammeldags hederligt tjat så ställde jag upp i en match och sång faktiskt in en seger i I'm yours. Modighet kan löna sig ibland! Efter förfesten for vi ut på Cleo vilket aldrig blir särskilt lyckats, detta var INGET undantag. Det var förmodligen färre människor där än vad jag betalade i kronor för att komma in. Det vill säga hundra spänn! Helt galet dyrt för så lite underhållning. Fick dansa lite med Camilla och Lillith vilket var kul. Men det hade man ju hellre gjort till bra musik någon annanstans..


Camilla och Peter sjunger lips och en super söt hundvalp som besökte festen!

På söndag var dags att ha häng hos Åsa :D det börjar bli en tradition jag gärna uppehåller länge. Lisa har äntligen kommit hem och jag fick njuta av hennes sällskap! Vi åt kinamat från Asian mycket bra. Drack te, fikade lusselängd och åt popcorn. Jag var mätt hela kvällen. Vi spelade även Yatchy och jag vann en omgång av två. Frida fick yatchy hon var den enda! En gammal klasskompis till mig Elin dök också upp :D Det blev som en liten mini reunion från gymnasiet vilket var jättetrevligt.



TRE DAGAR KVAR ;)
På återseende


18 december

Fredag, äntligen fredag!
Som vanligt som jag alldeles för länge.
Skäms nästan när jag tänker på alla omkring mig som ännu en dag klev upp till en arbetsdag, en tentadag eller någon annan dag. Jag tänkte iaf på er när jag låg där och vred mig kring halv elva om det är till någon tröst.
Nu är det fredag. Jag har varit och vandrat runt på Sunderby sjukhus med lilla syster och Melissa, inte för att någon av oss var sjuk utan för att Melissas mamma hade en undersökning och snart ska få en till bebis :D Måste ju erkänna att man blir lite avis när hon är en sådan sötnos! Vi var på Max och åt lunch. Jag lekte tittut med Melissa och det var ju kanske det roligaste som hänt på länge.. Ikväll eller egentligen jättesnart ska jag på julbord på scandic med min älskling, sen blir det nog att fara på plannja som spelar på pontus och sen bara myys :D för att det är fredag. På lördag kan det hända att det blir lite mer alkoholrelaterade-sysslor återigen. Söndag ska jag få träffa Lisa igen efter hennes långa resa :D ska bli kul!

Ha en underbar helg!
With love


17 december

ÄRLIGT TALAT, VEM BRYR SIG OM VAD ANNA ANKA HAR ATT SÄGA OM TIGER WOODS AFFÄR MOT ELIN? (Och hennes egna spruckna giftemål med Paul Anka, näe nu är jag himla less på det! Gotta sig i olycka känns lite tröttsamt i längden!)
Jag börjar bli ordentligt trött på denna Anna Anka, jag vet att jag satt och såg varje avsnitt av Hollywoodfruar och gärna flera gånger om, men nu har det börjat gå för långt. Jag ser gärna hennes skruvade liv passera i kortversion på tv och höra hennes superdumma kommentarer men jag tycker det börjar bli tråååkigt. Jag vill inte längre veta vad Anna Anka tycker, hur jag kan få hennes rumpa eller hur jag kan bli lika dum som hon. Är det inte dags att lyssna på lite vettiga människor innan vi blir Ankor hela bunten!

Idag är det 7 dagar kvar till julafton!
11 dagar och en månad kvar till vi reser!

Nu är klockan snart ett, som den super lediga människan jag är har jag stigit upp, ätit frukost och tagit det lite lugnt och börjar fundera över vad jag ska göra av ännu en super ledig dag.. Det kan också vara jobbigt tro mig!
Ikväll ska jag jobba, äntligen lite jobb. Det behövs till resan, pengarna alltså.
Ska fara och träna nu innan jobbet.

På återseende och akta er för Anna Anka!
(Tycker att alla ska se på Kalle Ankas jultv iår och absolut INTE Anna Ankas! så där har ni min åsikt, länge leve valfriheten)



16 december

Så var sista lektionen för denna kurs avslutad, nu kvarstår tenta och kursuppgift 3.
Tentan känns som en plåga, inte för dess svårighetsgrad kanske men för dess enorma tristess som den för med sig. Jag hade kanske även min sista lektion med klassen idag, fast det är svårt att säga. Dels har vi ju sällan samma klass flera gånger och sen kan jag fortfarande söka dispans som att få läsa allmänna innan jag läser specialiseringen! Men det återstår att se hur det blir med den saken..

Efter skolan idag var jag på stan en sväng med Tina och Carro, vi lunchade på Mat&prat och jag köpte kanske årets sista JULKLAPP! :D Det var verkligen kallt idag och det är i och för sig positivt eftersom att vi fått snö. Motorvärmare hade dock inte gått igång imorse så det var sannerligen genomfrusna personer som kom till universitetet imorse med Saaben. Jag tror det var cirka minus 15. Idag har jag även varit hos tandläkaren, ska få en skena till min underkäke så att jag inte ska pressa ihop käkarna så mycket när jag sover, lär vara riktigt sexig ;P men det är gratis och jag ser fram emot en huvudvärksfri framtid! åtminstone någorlunda fri!

Dags för plättar. och jaa det heter plättar inte pankaka. (Alltså som tallriksrunda tunna plättarna, inte det små, inte ugnspankaka.)


15 december

Äntligen har det kommit så pass mycket snö här i stan att jag känner mig tillfreds och det känns faktiskt lite mer troligt att det faktiskt bara är nio dagar kvar till jul. Det kändes en smula tveksamt för någon dag sedan, när det fortfarande syntes gräs lite här och var. Det är ingen norrländsk jul! Idag har jag varit på StiL och tränat. Jag har börjat få in en bra rutin med någorlunda många besök i varje vecka, vilket känns bra. Jag hade ju konstaterat att jag hade en sista chans att börja innan det skulle vara försent innan jag kommer att "sluta" när jag reser bort ;P Nu slipper jag dessutom den fruktansvärda träningsvärken varje gång och det känns bra att jag är tillbaks på de vikter jag orkade när jag slutade förra gången!

Sitter faktiskt och nostalgi lyssnar lite på westlife igen, lite så mysigt. Jag trodde att jag skulle få ett seriösare återfall sedan jag och Sara såg dem på idol. Även om det inte skedde så tycker jag det känns rätt juligt och bra :D
Jag känner mig på rätt bra humör idag, fast jag måste få klaga lite (som vanligt). Det börjar bli urtrist att ha så lite att göra om dagarna, jag önskar antingen att fler var lika lediga som jag så jag kunde njuta av deras sällskap alternativt att jag hade mer saker att göra. Nu är det lite skola och lite jobb och liite av det mesta. Det är mycket roligare att vara ledig när man inte är det jämt! ;) tänk så bortskämd man kan vara. Imorgon har jag sista lektionen, voj voj. Sen blir det lunch med några klasskompisar, lite som en kursuppehålls-avlsutnings-lunch.

På återseende!

14 december

Nu är det bara 10 dagar kvar till jul för den som inte missat det. Sitter med en skumtomte i munnen och funderar lite över diverse. (diverse är ett mycket bra ord tycker jag, användbart vid många tillfället) Har intagit en socialdos genom ett långbesök på storheden med min käre syster och Levi. Måste berätta om chocken jag fick när vi for på stan en sväng för att lämna in Levis trasiga dator på butiken hon köpt den för att få den reparerad.

Ägaren/mannen i butiken (ingen stor butik, ingen jag någonsin märkt fanns innan) var så himla otrevlig att jag höll på att tappa hakan. Mannen måste vara helt oförmögen att vara trevlig för han var inte ens en smula trevlig under den stunden vi var där vilket ändå var ett tag. Mannen var dryg, fräck och rent super otrevlig mot Levi som endast ville lämna in sin dator som krånglade. Han hödje rösten, idoitförklarade henne och mer eller mindre hånade henne. Jag blev förskräckt att människor kan bete sig så! Självklart händer det ju då och då att försäljare låter stressade och irriterade när ens prylar är trasiga men detta tog alla pris. Går inte ens att citera hans otrevligheter. Så ett stor jäkla RIS TILL HONOM! SKÄMES att bete sig illa mot folk som inte gjort något illa!

Nu har vi även bokat flygbiljetterna hem till Luleå från Stockholm, så om jag inte minns fel är jag åter i hemmets trygga vrå den 29 maj kring nio på kvällen! Vi satt och läste på lite om det olika länderna igår och det var svårt att inte börja drömma sig bort och läängta. Det verkar finns otroligt med vackra platser dit vi ska. Här är en bild från Vietnam, Halong Bay. Det ser ju helt okej ut!



Dags att göra det varje dag går ut på att undvika (jaa kanske inte riktigt sant men!) läsa kurslitteratur!




En skoldag kvar till jullov.

Vill bara meddela att från och med nu har jag en förmiddag med två föreläsningar! (på onsdag) Sen har jag jullov! Woohoo!

13 december



Igår var det dags för lördagsmys hos Åsa :D jag Åsa och Lotten hade tjejmys och satt och snackade och åt god fika som Åsa hade bakat. De goda chokladrutorna som går att skåda ovan. Vi hade en vanlig häng kväll med lite go fika och så kollade vi en del youtube klipp och lyssnade på musik. Ante visade mig ett mycket roligt klipp idag på tal om dom klipp vi kollade på igår..


http://www.youtube.com/watch?v=kXf3wx5nPXU&feature=related
Se och skratta! Det gjorde jag.. så pinsamt att man vill gömma sig!

Idag är det lucia, det känns inte och märks inte som när man var lite. Vilket iofs inte är hela världen.. Känns lite konstigt att det snart är jul. Imorgon är det dags för skola, tidig uppstigning. Men det gör inte så mycket för vi har sista lektionen på onsdag så jag är riktigt nöjd ändå trots att det är seminarium imorgon.
Ha en fortsatt trevlig kväll!


Julsittningen!



Idag är det den 12 december 2009 och jag är fortfarande rätt så bakis trots att klockan är 19.30! Igår var det sittning på universitetet. Jag hade min superfina svarta klänning och ett par pumps jag köpt samma dag, det kändes som att det kunde bli en himla bra kväll. For till Carro vid halv fem, klockan fem var vi på förfest, det var trevligt men rätt fort drog vi till Stuk för julsittningen.. det var ingen hit måste jag säga! jag frös, det var ljust och omysigt innan på ljusgården där vi satt. man hörde dåligt från scenen, maten var vääldigt trist och kall och det ingick ingen dryck till maten, ingen alkoholhaltig sådan. Alltså betalade jag 150 kronor för dåålig julmat och underhållning jag inte hörde. Tur att jag hade trevlig sällskap iaf :D Jag, Carro och Tina var tjusiga i våra svarta klänningar. Temat för julfesten var jul på tv. Så jag skämtade och sa att jag var utklädd till Anna Anka. Hoppas likheten syns.. Vi hade en hel del trevlig folk vid vårt bord, satt med ett gäng sjuksyrror som pluggade ihop.
Vi gick rätt tidigt på mellanfest, som var trevlig. Jag blev väl dock lite osugen på att gå tillbaks till Stuk så jag drog hem till Andreas vid midnatt. Jag kan inte säga att jag inte ångrar den där sista mintuun som jag drack. Men jag lär sig för varje gång.



Jag innan sittningen!


Snart jag ska iväg och umgås med mina girlsfriends. Åsa och Lotten! Kan bli trevligt :D
Känns skönt att denna kvällen blir en lugnare kväll. Det behöver jag.
Ha en trevlig helg. Ta hand om er!


11 december

I believe in Karma what you give is what you get returned


Äntligen fredag, dags för julsittning! Middag, massa dryck och trevligheter på universitetet. Vi ses på stuk.
Ska ha på mig min fina svarta samets klänning och så har jag köpt mig ett par svara pumps. Tyckte att jag kunde unna mig dom det var rea så två hundra kändes helt lagomt. Dags att göra allt som ska göras innan en kväll i festens tecken.

Ha en underbar helg allihop!


Jag överlevde gastroskopin.

Idag den 10 december klockan 09.50 infann jag mig på sunderby sjukhus för min gastroskopi.
Jag var fruktansvärt nervös när jag kom dit. Satt i väntrummet och höll Andreas i handen och vågade knappt kolla upp för jag försökte mitt bästa att inte börja gråta. Väl inne i rummet med berättade dom grundligt vad som skulle hända och vad jag skulle göra. Det var rätt enkelt jag skulle ligga på min vänstra sida men ena handen under kudden och andra handen på höften. Jag fick en nappliknande grej i munnen för att inte bit på slangen. Slangen var inte alls farligt tjock, som mitt lillfinger ungefär. Det var en svart rätt långt slang som skulle föras ner i matstrupen. Jag skulle försöka andas lugn och hjälpa slangen ner genom att svälja när det sa till. Oavsett skulle slangen åka ner, med mer eller mindre mycket kvälvningar.



I åtta år har jag ju gått runt och undvikt detta, så det var en stor dag för mig. Jag hade verkligen haft tid att stressa upp mig. Jag bad om att få lugnande eftersom att panikkänslorna inte var långt borta, ville mest bara grina och gå därifrån. När det lugnande väl hade kickat in så kände jag mig ordentligt trött och lugn. Läkaren frågade vart i Asien jag skulle resa, jag var verkligen tvungen att fundera för jag var så seg. Var skönt att få lugnande för jag minns inte allt som hände. Andreas berättade efteråt vad som hänt och att det tog ungefär en och en halv minut, alltså väldigt fort. Jag fick några kvälvningar när det stack ner röret men jag när började andas ordentligt så blev det bättre. Det gick av farten så var röret uppe. Jag minns kvälvningarna som ett suddigt minne från förra året, resten minns jag inte alls eller bara väldigt vagt. Jag minns att dom sa att det var klart och att jag slemmade en smula ;) Sen fick jag ligga i ett annat rum och sova ett tag ungefär en timme för att piggna till. Såhär efteråt har jag inte ont eller så, det känns lite i halsen men inget farligt..

Vad jag egentligen borde lära mig av detta är väl att all den där oron inte var värt det..
Förmodligen har jag mått sämre av att oroa mig inför ingreppet än vad det var jobbigt att göra det.
Nu är det iaf gjort :D och jag tänker njuta av min lång helg!

♥ tack till min darling som höll min hand! det betydde massor!



Tänk om man bara kunde sluta vara så himla skraj.

Vad himla lätt livet vore då? Jag är less på att vara rädd orolig och nervös. Inatt kommer jag säkert inte sova och imorgon är säkert inte den dagen jag visar prov på min modighet. Men någon gång framöver ska det banne mig bli ändring på det. Jag är inte trött jag är pigg som ett spigg. Men hemskt trött på att oroa mig. Time for a change.

9 december

Prick FEMTIO dagar kvar idag tills vi åker!
Det är inte illa, igår sökte vi e-visum till Vietnam och vi har även bokat boende det tre första nätterna i Hanoi. Vi valde ett (vad det verkar) helt okej hotell i Hanoi tror att det var två eller tre stjärnigt. Eftersom att vi backpackar och går på en tajt budget blir det inga lyxhotell. Vi betalade lite under två hundra kronor natten för oss båda. Så mindre än en hundring/person, vilket fortfarande känns rätt så dyrt med tanke på alla nätter vi kommer vara på resande fot. Men när vi kommer ner kan man ju kolla på billigare ställen men vi ville inte riskera att hamna i värsta snusken direkt när man är trött efter flygresan.

Jag känner mig otroligt tacksam att jag vågade och att vi bokade resan, tänk vad roligt att göra något som här! jag längtar verkligen, det hade varit väldigt bekvämt och enkelt att bara stanna hemma som vanligt, kanske inte lika spännande dock. Har varit och tränat idag med Tina, vi for ganska tidigt på morgonen kring tio så vi var lite sega och trötta. Hyfsat nyvakna om man säger så. Men det gick ändå rätt bra även om jag fann mig själv sitta och stirra rakt ut mellan repeditionerna ibland.

Imorgon är ingen rolig dag, ikväll ska jag äta middag och sen tänker jag inte äta något innan mitt ingrepp i magen imorgon, gastroskopin alltså. Det känns väldit skrämmande och onaturligt att få en slang nertryckt i halsen. Men jag ska försöka mitt bästa att inte jaga upp mig mer än vad jag redan gjort. Håll tummarna för mig för imorgon gör jag det jag fasat för sedan ettan på gymnasiet. Jag är ändå glad att jag äntligen tagit tag i mitt magproblem. Även om jag inte tror det kommer hitta något i magen så känns det bra när det väl är gjort, hoppas jag iaf.

Dags att plugga lite.
(hoppas att jag gör det den här gången också..)


8 december

Idag, tisdag den 8 december började som en ovanlig dag denna veckan. Jag klev upp ganska så tidigt.
Redan 07.45 ringde klockan. Jag skulle nämligen iväg på lyx denna morgon! Dagens lyx handlade om att jag hade bokat in en tid för ansiktsbehandling på presenta eftersom jag fått ett present kort där av min darling. Det var en trevlig upplevelse (åtminstone största delen av tiden) Ett lugn spred sig i kroppen och det mest var riktigt skönt. Det ingick det mesta, rengöring av olika slag och skrubb och sen gick hon vidare med diverse klämning av porrer och plockning av ögonbryn. Det var otroligt svårt att ligga still och jag fick kryp i kroppen från topp till tå men försökte ligga still som en snäll och lugn flicka! (en stor bedrift, OM jag lyckades!)
Sen kom det riktigt sköna, massage och ansiktsmask. Jag tror nästan jag sov en sväng. Väldigt behagligt. Detta är helt klart något jag kan rekommendera.



Min näsa har nog aldrig varit så ren och det är nästan är overklig känsla att känna på den. Känslan av den feta ansiktskrämen ligger också kvar, antar att det är bra! (?)  Jag glänste sannerligen i ansiktet på stan fick jag se i diverse speglar överallt på alla affärer. Och vet ni vad? jag har köpte klart nästan alla julklappar idag.

Jag kommer inte att avslöja några köp men jag kan säga att jag känner mig rätt nöjd. Jag tycker om att köpa till andra, det är nästan bättre än att köpa till sig själv. Nu är jag i djupa funderingar över resten av dagen? Träna? Plugga? Lata sig? hmm.. Nå väl, ikväll ska jag iaf söka visum till länder i "övriga världen" som Folksam kallar det platser som vi ska resa till.

O jaa just jaa, minns ni denna klassiker som vi så flitigt lyssnade på/skrattade åt på gymnasiet?

http://www.youtube.com/watch?v=leSS06OhXDI



Dagens bästa idé!


Hur kunde vi glömma?

I fredags hade jag en stark upplevelse tillsammans med min vän Sara. Vi satt och såg Idol och var rörande överens om vilka som skulle gå vidare. (och vi fick rätt vilket gjorde oss lagomt fredagsglada) Vi satt där som två vuxna helt överens och så kommer kvällens stora överraskning upp på scenen, Westlife.
Som liten hade jag suttit och med stora ögon kollat på vad vi tyckte var världens bästa pojkband. Nu fann jag mig sitta där igen, med stora ögon och kolla på kanske världens bästa pojkband. (?) Även om deras moves ibland känns väldigt fjantiga kändes det lite som en helig upplevelse. Vi fick båda gåshund och kröp in under varsin filt och återigen var vi rörande överens.. detta var bra. Hur hade vi kunnat växa infrån att digga pojkband? Jag förstår att det säkert känns en smula fjantigt men jag står för det. Westlife återtog en del av vårt hjärta åtminstone för ett tag framöver. Jag slogs av tanken att sluta gilla pojkband var en del i att växa upp. Jag kom på mig själv att skratta åt dom som diggade det, trots att jag själv spenderat timmar och åter timmar med att gilla detta. Nu tycker jag det känns rätt skönt att få ägna en kväll och lite tid åt något som inte är så hemskt vuxet. Jag höjer volymen på radion i bilen om Westlife kommer och jag kan ärligt säga att det är skitbra. Där har ni det mitt erkännande och dessutom lite av en förlåtelse för alla gånger jag skrattat åt att jag vuxit ifrån det ;)


Idag är det måndag, ytterligare en helg har passerat. Denna veckan blir en rolig vecka men även en skit jäkla jobbig vecka. På torsdag har jag gastroskopi vilket jag hatar med hela min kropp. Det tar emot från tårna till min yttersta spets.. men på torsdag morgon får jag helt enkelt pallra mig dit och bara gå igen det. Har även ansiktsbehandling och julsittning i veckan, vilket är något jag ser fram emot :D


4 december

Jag älskar att ha sovmorgon!
Det måste vara guds gåva till just mig. Kanske kan vara så att jag helt enkelt inte tycker om att stiga upp men jag tycker att det jag borde lägga min vikt på sånt jag tycker om, det är ju trots allt fredag :D
Idag har jag varit på stan med Charlie, köpt en skitsnygg tröja och linne. Sen blev det första julklapparna inhandlade. Kändes bra! Vi lunchade på mat&prat. Efter stadsbesöket så var jag en sväng till StiL. Det känns bra att jag varit tre gånger den här veckan, hade kunnat vara bättre men det är iaf mycket bättre än på länge! Och då ska man vara nöjd. Ikväll blir det fredagsmys hos Sara och jag tänker trycka godis utan dålig samvete ikväll för det är jag värd. Jag tycker om att det äntligen är snö, det är trevligt och ser mysigt ut när man tittar ut.

Ha en underbar helg!




3 december

"Vid renoveringen  av Jukkasjärvi kyrka år 1907 fann man under kyrkgolvet ett antal likkistor. Den första kistan man hittade - den stod i nordvästra delen av koret - innehöll liket av en ung men fullvuxen kvinna i fullständigt bevarad ljus 1700-talsdräkt. Liket var väl bibehållet, med utantag för att den vänstra sidan av ansiktet blivit bortfrätt, troligen av vatten som sipprat ned genom golvet.  Huvudhår, ögonbryn och ögonfransar var väl bibehållna och av mörkbrun färg. Denna kvinna har kommit att bli känd som "bruden under kyrkgolvet". (Jukka boken, s.41)


(detta är en målad bild av "bruden" under kyrkgolvet från boken)

Tydligen enligt min far och som man också kan läsa längre fram i boken är det troligt men inte helt säkert att kvinnan som hittats är min morfars morfars morfars mor eller något i den stilen? Man har inte kunnat visa det med säkerhet men hennes dödsdatum, plats och ålder passar mycket bra och ingen annan passar så speciellt bra in, så who knows? hur som helst så släktforskar min far en del just detta läste jag i någon bok han har om Jukkasjärvi. Det var ju faktiskt lite spännande att läsa om det, speciellt när det fanns bilder på en "mumie" som jag kanske till och med mest troligen är släkt med. 

Idag har jag varit i skolan och återigen haft en fantastiskt tråkig föreläsning. Jag undrar lite hur jag ska finna motivation att komma tillbaks till skolan efter all ledighet och resande om detta är det sista jag gör, måste sannerligen påminna mig själv om hur det normalt sett är att gå lärarutbildningen annars hade jag gett upp sedan länge. Jag hade uppgifter att göra till ett seminarium och Andreas fick hjälpa mig med prick ALLA uppgifter för jag fattade inget. På förra redovisningen verkade det flesta ha tagit hjälp av en pojkvän/far eller manlig kamrat med ingenjörsutbildning/dylikt. Otroligt att det ska behövas.. jag vill kräkas när jag tänker på hur trist det är.
Istället bloggar jag som aldrig förr. För att slippa kräkas i någon tråkig bok.







den 2 december

Jag är måttligt upprörd över det tekniska problem som både stör (och förstör) min lediga dag.
Sitter med näsan i min engelska kurslitteratur. (okej inte just nu men innan och efter!) Det är svårt att med ord beskriver precis hur tråkig vår kurs och vår litteratur är. Jag brukar normalt sett tycka att skolan är intressant men just nu är det verkligen tråkigt på alla sätt och vis. Tur att jag behöver lägga ner lite tid på skolan så jag kan göra annat roligt istället under större delen av min tid. Nästa gång jag använder mina engelska kunskaper hoppas jag att det är i Nya Zealand och då kommer det vara trevligare form ;)
Jag skulle vara duktig idag och göra min andra kursuppgift men pga av tekniska problem som jag inte rår mig på så är detta en omöjlighet. Jag har övat igenom en lång ramsa svordomar, det hjälpte inte. Jag har uppdaterat alla program den bad mig om, det hjälpte inte. Jag har start om datorn, som den bad om, det hjälpte inte. Jag har svurit några fler ramsor, det kändes lite bättre. Nu har jag gett upp och insett att jag inte ska förstöra min dag mer än såhär. Ikväll blir det nog att fara en sväng till stan på kvällsöppet med Andreas. Kan nog bli riktigt mysigt. Fram tills dess ska jag ta och vara så duktig jag kan med diverse!

Tjing tjong!
Lev och må!
Hejdå!




Jag skrattar fortfarande..



Jag och min största fisk den här sommaren! Jag skrattar fortfarande det är ett riktigt roligt kort. Det finns en hel serie när jag stolt håller upp den stackars fisken som förmodligen borde fått ha bott kvar i älven något år till. Kanske är det bara jag som skrattar men jag tänkte att jag skulle bjuda lite på mig själv ;) man får ju faktiskt ställa upp i sådana här tider med lite roligheter.

1 december!

Idag är det 1 december!
Jag sov inte riktigt som jag borde inatt, lite väl lite. Men det är svårt att somna i god tid när man har varit ledig innan. Som svar på den lösningen är jag självklart ledig imorgon igen så jag hinner sova igen den "förlorade tiden".
Idag har jag och Tina återigen varit hurtiga på både trampmaskinerna och i gymmet.
I måndags och idag har vi kört cirka 20 minuter kondition och nästan en timme bland vikter och maskiner!
Det är värt en klapp på axeln och jag unnar mig att trycka i mig lite av det choklad praliner jag fått.
23 dagar kvar till julafton!
30 dagar kvar till nyårsafton!

Sen är det bara att avsluta kursen den 13 januari som kvarstår innan resan ;)
Bara och bara är väl kanske en ytterst grov underdrift eftersom jag lär hinna med en hel del innan dess. Men det känns helst klart som att det närmar sig med storm steg. Ska börja fundera på julklappar i veckan hade jag tänkt mig. Det är lika att börja tid, speciellt med tanke på antalet stadsbesökande under helgen som var, hade gärna sluppit trängas med fler.

By the way är renen som så vackert stod bredvid vårt egengjorda pepparkakshus uppäten av en svart lurvig hund vid namn Sasha, hon hann även med att äta cirka en deciliter glasyr under själva bakandet ;) Även om en vis irritation uppstod över det plötsliga försvinnandet av min ren så är det svårt att vara arg på en sådan super söt varelse. Nu hoppas vi att pepparkakshuset inte möter samma drastiska öde! peppar peppar!

På återseende!


RSS 2.0