28 oktober

Äntligen kom helgen och fredagen :) jag jobbade till fyra och sen tog jag en låång lur i soffan och orkade inte ens kliva upp och öppna när små barnen plingade på och skulle bus eller godis svamla. På kvällen for vi till kusin och hade tacosmiddag! Ebba är världens mest kli-galna djur ever och söt så hon förtjänar en bild :) nu dags att njuta av löördag!


27 oktober

idag på mitt vik så lyssnade vi på emil i lönneberga. jag blev en aning förvånad när jag insåg att jag verkligen saknat astrid lindgrens röst, det kändes oväntat bra och jag blev riktigt mysigt sentimental och längtade tillbak till mjukisställ, kardborreskor, overaller, galonisar och baka sandkakor med sin kompis ;)

26 oktober

Idag har jag varit ledig. Umgicks med Emma på förmiddagen, lunch på stan och sen kladdkaka hos Emma :) var jätteskönt att vara ledig och umgås istället för att vika! Jag och Emma kom fram till en del kloka slutsatser om positivt fokus i livet ;) nu sitter jag i soffan och dricker te och försöker ta in positiva vibbar! Jag har fått höra mitt kusinbarn idag via telefon, lilla Zoe! Var skoj! Ser fram emot att träffa henne :D

 

 


25 oktober



jag gillar egentligen inte covers särskilt mycket, men idag är jag öppen för förslag.
och eliza doolittle är skön. ha en skön dag! har du inte spanat in den här tjejen förr, gör det nu.

24 oktober

idag har jag slutat klockan tolv och sen har jag städat. lagomt kul men välbehövt.
jag unnade dock mig själv att ha riktigt kul nu på eftermiddagen och har pysslat i över två timmar.
lite hemlisar och sen början till en kalender till mig och Andreas.
detta är ett tips, för alla er som bor nära en Granit affär.

köpte en tom kalender där man själv kan pyssla, rita och fylla i något till varje månad, samt framsida.
jag orkade mig bara på framsidan idag efter allt annat pyssel, sen blir det varje månad. har ju ett tag på mig eftersom att kalender börjar gälla i januari 2012.


Bilder från Stockholms resan













WHAT?

nu märker jag att det har hänt något med bloggen. min bild och rubrikerna har hoppat längst ner och den där dumma räknare har hoppat upp.. jag försöker ändra, men det händer inget när jag öppnar min blogg. någon som vet vad som hänt? pleease ;)

23 oktober

Nu drar vi till kista shopping center! Ikväll klockan tio i åtta åker vi hem igen, ska bli skönt att sova i egen säng istället för på luftmadrass.. Bilden är från igår i gamla stan!


Kvällsmys!

Kvällsmys i gamla stan med Therese och min familj! Trevligt värre! Vi hade dessutom med oss två fina Therese:isar! ;) var himla mysigt på restaurangen. Stockholm hade inte varit detsamma utan gamla stan.. Tycker jag!


22 oktober

Idag började vi dagen med shopping efter frukosten. Vi har sedan shoppat hela dagen låång.. Jag har köpt två jeans, billiga men ändå. Sen har jag även varit till HM home och fyndat lite mer pysselgrejer. Idag har Therese joinat oss och varit med :) vi åt sushilunch och fikat på eftermiddagen. Känner att jag hade behövt vara mindre förkyld och mer storstadsälskare för att orka gå längre på gatorna i stan. Ikväll ska vi ha mys middag för tjejerna medan Ante och pappa ser på hockey! Nu vila fötterna för andra eftermiddagen i rad sen kör vi igen ;)


21 oktober

Idag flög vi till Stockholm! Upp klockan fem härligt ;) jag klarade mig hyfsat från ångesten den gjorde lättare gästspel men inga längre besök! Skönt! Idag har vi mest gått runt på affärer, på söder och påbörjade Drottninggatan! Imorgon blir det mer av det sen fika i gamla stan och en del fotografering också! Bilder lägger jag upp när jag kommer hem.. Ja förutom mobilbilder! :) hittade ett par örhängen jag länge sökt, silver kors samt en pysselgrej på någon inredningsaffär! Imorgon kanske det blir mer.. Nu vila fötterna!


20 oktober

imorgon 06.55 flyger jag, mamma, pappa, ante och levi till stockholm där vi möter upp pissan kring elva. ska bli jätteroligt med en helg i stockholm, ska bli mysigt att få byta miljö och göra massa kul. sen ska det bli toppen att få träffa therese en sväng :) får se om jag kanske unnar mig lite shopping! jag tror det kan bli det! hoppas ni får en trevlig helg och så får vi se om jag hinner blogga något från mobilen i stockholm!


Blogga från mobilen!

Hittade just en app på min iphone som gör det möjligt att smidigt blogga från mobilen! Väldigt trevligt om man tex inte är hemma eller har tillgång till sin dator! Visste inte att blogg.se hade en app men nu vet ni det alla vänner som läser och också använder samma sida! I övrigt har jag en riktigt soffliggar kväll.. Ledig imorgon :)


19 oktober



tittade på lite bilder från i somras och hittade värsta glittrande bilden på tina.
jag hoppas du ser att du är så vacker som du verkligen är :D i sommar ser jag fram emot att dricka vin med tina och emma på emmas nya balkong som är sinnesjukt nice.  åh, jobbigt att börja längta till sommaren nu. nu när vintern inte ens börjat. suck ;)

18 oktober

på fredag åker vi till stockholm med familjen och myser.
idag och imorgon jobbar jag. sen är det långledighet som gäller.
måste bara säga, gud alla luleåbor vad det blåser. trodde jag skulle blåsa bort.
idag har jag varit till emma och hälsat på, där uppe på lulsundsberget!
tok häftig utsikt och jag är grymt avis. nå väl, livet här nere på knöppe duger ;)

dags för mera te till min hals. idag nyser jag inte, bara ajaj i halsen.

17 oktober



jag är också förkyld och nyser, men kanske inte lika sött..

16 oktober





idag passade vi på att byta däck i fin vädret och sen tog vi en lång promenad i sunderbyn när solen gick ner. det var härligt. vi tog med oss jens och hundarna och promenerade runt och tittade på hus. tidigare idag var jag på basket och kollade när höken mötte kramfors, min ante gjorde 31 poäng. värt att skryta lite om ;)
nu max-mat och tv! skööönt.

15 oktober

när vi satt och tittade på tv och fikade ikväll hittade vi detta klipp på youtube, helt fantastiskt söt. kanske världens sötaste eller vad säger ni? jag fick då nästan tårar i ögonen och började hejdlöst prata bebisspråk med datorn. I love it.

15 oktober

idag spelar hökens herrar sin premiärmatch på örnäsets sporthall kl. 16.00.
be there! :) heja ante!

13 oktober

lite ont i halsen men ändå bra, har jobbat hel dag och tränat. känns duktigt. klappar mig själv på axeln och även min nya träningskamrat! jag behövde verkligen en träningskamrat så jag är jättenöjd, det är så mycket roligare och lättare att dra sig dit. och jag blir lika förvånad varje gång att jag inte är där oftare men tanke på hur kul det är.

imorgon jobbar jag bara fyra timmar sen tar jag helg. längtar. jag är ju helgtokig.
säkert massa mer tokig men ändå.

11 oktober

har arbetat med vatten tema idag och när jag kom hem var jag en trött men glad vikarie. det är slitigt att arbeta verkar det som. när jag kom hem höll min sambo på att göra lasagne och tvätta. vilken kille. nu har jag bakat en sockerkaka och så myser vi och suckar över juholt. jag tycker det är sjukt synd att så mycket tid alltid går till att diskutera olika politikers dumma beteenden, det viktigaste är ju politiken och olika frågor som rör samhället men nu pratas bara om juholt och inte barnfattigdom eller utbildningsfrågor eller klimatet, jaa ni fattar. vore något om alla politiker kunde sköta sig så att vi kunde fokusera på det viktiga oavsett vilken partihörighet man har.
nu bara mys och sen kanske lite fotboll man kille har tur ;)

några fler bilder från 9 oktober





Foto: Cecilia Andersson

10 oktober

har just kommit hem från en middag hemma hos min lilla syster. hon bjöd på supergod sallad och sen blev det kladdkaka, jordgubbar och grädde! jag åt säkert dubbelt så mycket som alla andra ;) men man blir hungrig av att springvika, så jag är bara glad. kanske lite för mätt. nu sitter jag och söker intressant fakta om vattenresurserna på jorden inför morgondagens arbete som vikarie. ska bli spännande med tema dag.

tack för en trevlig middag älskade lilla syster och mina super fina kusiner!
måste passa på att önska min kusin emma all lycka till på hennes kommande stora äventyr! :D
jag ser fram emot att höra om hennes upplevelser i teneriffa sen.

åter till hollywoodfruarna.

framtiden ser ljus ut, då menar jag inte bara ljus i solsken utan ljus i allmänhet. (maria montazami)

10 oktober



bloody beautiful. OMG. (fotot togs igår med instagram, love it)

Höstig utflykt till Hagaviken







idag for vi ut till Hagaviken och hade lite höstmys. jag tog på mig långkalsonger för första gången efter sommarens långkalsong-uppehåll och mössan åkte definitivt på. det var fint och härlig väder ute. vi åt gudomliga hamburgare som vi grillade i grillkåtan. när man andades kom det vit rök och det kändes som att vintern börjar skicka små hälsningar att den är på väg. idag hade vi till exempel frost ute på gräset vid ett tiden, det ni!

syster och jag tog med oss våra kameror och fotade lite. nedersta bilden har syster tagit.
kolla in hennes fotoblogg om ni är sugna.

tjohej!

9 oktober

var på harrys igår och åt röding, det var riktigt gott. nu vill jag äta deras burgare.
ante tog den och det var fantastiskt. jag har skeptisk innan men jisses.

igår var vi på stan och jag tog tag i en sak jag länge velat ha.
har ett klädstopp just nu, alltså jag får inte köpa några som helst kläder innan stockholms resan.
men en klocka, det behöver jag. behöva och behöva är väl en relativ fråga.
men jag finner det mindre smidigt att dra upp mobilen hela tiden för att titta på klockan när jag arbetar i skolor och förskolor, så nu slog jag slag i saken och köpte mig en klocka.



200 kronor på ur&penn och jag tycker det är galet snygg.
så undrar ni vad klockan är och inte hittar mobilen, fråga mig ;)

nu iväg till stugan!

8 oktober

igår fredagsmys idag lördagsmys imorgon söndagsmys. behöver jag säga något annat än att jag är helt upptagen av helgen och så helgkär nu förtiden att det nästan är skrämmande.

pusss

6 oktober



idag har jag cyklat i sol och vikarierat sen har jag cyklat hem i spöregn.
många kanske vet att jag inte är någon som cyklar allt för ofta men idag på vägen hem var det värre än någonsin. jag hade jätte lite luft och flera liter regn på min kläder. men jag bet ihop, för vad har man annars tänderna till och cyklade till okq8. vad som gjorde min dag var en gammal gubbe som kom fram och frågade om det gick bra. han trodde säkert jag var 12 men det är okej, jag gillar folk som bryr sig om andra.

nu spenat och fetaostpaj i ugnen som jag ska bjuda syster på.

5 oktober

igår sa jag till ante tidigt på morgonen innan jag vaknat "idag fyller jag år". såklart sa jag det i sömnen men vaknade till och tänkte, sa jag det där högt ;) idag fick jag blommor av honom som en grattis på födelsedagen present. tokig lite sötnos han den där ante. så nu har jag världens finaste blommor i köket. vi experimenterade lite med middagen idag. blev torsk thai-style med lime och chili till en nudelwok med rödkål, minimajs, koriander, jordnötter, rödcurry och lime. konstigt men gott..





nu ska jag iväg och träna med åsa! kul!

4 oktober


idag gjorde jag mitt bästa för att rädda mig själv från latmaskens förfall. det blev en ledig dag utan lön men å andra sidan hann jag städa, tvätta, stor handla, äta middag hos mamma och pappa och ha en sovmorgon.
på bilden sitter jag och andreas i soffan och myser med min kusins blivande sambos hund ebba, hon är en riktigt kramgo hund som aldrig vill att man ska sluta klia. det är helt uppenbart att ebba är sötast på fotot, men det är helt okej om ni tycker det. för jag håller med. imorgon är det redan lilla lördag. veckorna går fort.

4 oktober

jag tog mig själv en jobbig sovmorgon imorse. fick ett tjugotal sms från vikarieförmedlingen men somnade om med mobilen i handen och ångesten som sa ska jag eller ska jag inte.. fyy jag gillar inte detta. som en klok person sa, antingen stiger man upp och väntar på att få ett jobb eller så bestämmer man att man är ledig. inte som jag som försöker ta bra beslut mellan 06-08 på morgonen, blir sällan så bra. nu har jag iaf blivit ganska uppbokad, resten av veckan plus en hel del framöver. känns skönt att veta.


idag är det kanelbullens dag, är inte den en himla onödig dag?
man kan väl äta kanelbullar jämt. detta känns som ett påhitta från konditoriernas riksförbund ;) om det fanns något som hette så..



höstbild från höga kusten..

..





några bilder från höga kusten bron, vackert.




3 oktober



igår for vi hem från sundsvall och körde sundsvall - luleå på efermiddagen.
efter en jätte trevlig helg i sundsvall var det skönt när vi väl kom hem.
det gick fort hem kändes det som! men det går oftast fortare hemma av någon anledning.

bilden är tagen när solen går ner på vägen hem.
tack för en fin helg tjejer! :D


bilder från Sundsvall



fontän i centrum



även om det är varmare här än hemma ihelgen så är det höst här med



vi åt lunch på tant anci fröken ett ekologiskt café i stan




1 oktober

igår kom vi fram till Sundsvall. Jag och syster bilade från Luleå och det gick bra. Vi stannade och fotograferade lite vid höga kusten och åt på max. en helt vanlig bilfärd med andra ord.. när vi kom fram till Sundsvall var det plus 22 och strålande sol. Det jättefin väder här idag också så det känns skönt att få se annat än regn ett tag. igår blev det middag, utgång på ett ställe som heter Oscar's där det var en carlings fest. vi stod på någon sort lista och det var gratis så det gillar vi ;)

idag blir det shopping, fika och mys i stan och sen middag på någon restaurang ikväll.
bilder och sånt kommer sen.

puss, ta hand om luleå åt mig.